Verbruiken infraroodstralers veel elektriciteit?

infraroodstralers veel elektriciteit

Vanwege de hoge elektriciteitskosten zijn sommige mensen misschien huiverig voor het installeren van infraroodstralers voor hun huis of bedrijf. Het goede nieuws is echter dat infraroodverwarming ongelooflijk efficiënt is en slechts een klein deel van de energie verbruikt die wordt gebruikt door convectie- en opslagverwarmers.

Infraroodstralers gebruiken veel minder energie dan traditionele ruimte- of centrale verwarmingssystemen, omdat ze alleen de oppervlakken van objecten en kamers verwarmen. Ze hoeven ook niet voor te verwarmen, omdat ze infraroodgolven uitzenden die onmiddellijk warmte absorberen en opnieuw uitzenden. Dit betekent dat zelfs goed geïsoleerde woningen en bedrijven kunnen profiteren van een aanzienlijke besparing op hun energierekening.

infrarood verwarming

Bovendien zijn infraroodstralers veel duurzamer dan andere soorten verwarming en vereisen ze minimaal onderhoud. Ze hebben geen motoren, luchtfilters of smering en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Dit maakt ze een veel economischere keuze dan conventionele elektrische ruimte- en centrale verwarmingseenheden, waarvoor frequente vervanging van onderdelen en dure reparaties nodig zijn.

Verbruiken infraroodstralers veel elektriciteit?

De hoeveelheid stroom die infraroodstralers verbruiken, is afhankelijk van het wattage, de grootte van de kamer en de tijd dat ze branden. Als een kamer echter goed geïsoleerd is en de infraroodstralers op de juiste hoogte worden geplaatst, zullen ze waarschijnlijk slechts op een fractie van hun volledige wattage werken. Hierdoor is het mogelijk om het energieverbruik met wel 30% te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Naast hun efficiënte ontwerp bieden infraroodstralers nog een reeks andere voordelen waardoor ze een geweldig alternatief zijn voor meer conventionele verwarming. Ze kunnen bijvoorbeeld allergieën helpen verminderen, omdat ze de lucht niet aantasten en geen vochtigheid in een woonruimte bevorderen. Ze kunnen ook helpen de bloedcirculatie te verbeteren door de huid te penetreren en de bloedvaten te stimuleren om uit te zetten, wat op zijn beurt kan helpen de bloeddruk te verlagen.

Infraroodstralers zijn ook een geweldige optie voor mensen die van entertainment houden, omdat ze snel en gemakkelijk een specifiek gedeelte van het huis of bedrijf kunnen verwarmen. Dit betekent dat gasten op één plek lekker warm en comfortabel kunnen blijven, terwijl anderen elders kunnen ontspannen. Bovendien kunnen infraroodstralers worden gecombineerd met slimme thermostaten om nauwkeurige temperatuurregeling te bieden, waardoor energieverspilling verder wordt verminderd en er nog meer wordt bespaard op de rekeningen.

Bent u geïnteresseerd om de overstap te maken naar infraroodstralers, neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie en advies. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing voor uw woning of bedrijf.

Beth schrijft al meer dan drie jaar over groene technologie, het milieu en de klimaatverandering, en haar werk is in meerdere publicaties opgenomen. Ze heeft een bijzondere passie voor duurzaam leven en deelt graag haar kennis over hoe je thuis geld en energie kunt besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *